Hoe herken ik hr glas aan de buitenkant

Er bestaan verschillende soorten HR glas. Bij HR glas wordt gelet op de isolatiewaarde om de classificatie te bepalen. Zo liggen de kosten voor HR++ glas hoger dan standaard dubbelglas.

Welke spouwvulling hebben verschillende soorten HR glas?

De isolatiewaarde geeft een indicatie van het type glas. De isolatiewaarde wordt bepaald door de warmte die verloren gaat door een vierkante meter glas bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas. De gemeente stelt bij renovaties of nieuwbouwprojecten een eis dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

HR glas heeft een isolatiewaarde groter dan 1,7 en kleiner of gelijk aan 2,0 W/m²K en is gevuld met droge lucht in de spouw. Bij HR+ glas is de isolatiewaarde groter dan 1,2 en kleiner of gelijk aan 1,6 W/m²K, en de spouw is gevuld met argon/krypton. HR++ glas heeft een isolatiewaarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K en de glazen zijn voorzien van edelgas als spouwvulling.

HR++ glas wordt vaak gezien als de standaard voor glaswerk. HR en HR+ glas wordt momenteel meestal toegepast bij het repareren van ruiten of het vervangen ervan. Hierdoor zal dit type glas steeds vaker worden gebruikt.

Hoe kunt u duidelijk het soort glas bepalen?

Het is vaak moeilijk te bepalen welk glastype er is vanaf de buitenkant van een woning. Vaak staat er informatie over het type glas in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Het is mogelijk om te zien welk type HR glas er is door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken.

Een lucifer kan u helpen bij het achterhalen van de glassoort. Als u een lucifer aansteekt, kunt u recht voor het raam kijken en daarna schuin op het glas. De kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld is gelijk bij dubbelglas.

Mocht het binnenste vlammetje een andere kleur hebben, dan is dit HR++ glas. Dit is het gevolg van de speciale folie tussen de glasplaten die bij dit soort glas aanwezig is. Dit is niet direct zichtbaar met het blote oog, maar kan worden opgespoord met behulp van deze methode.

Snel een medewerker spreken?

Bel 073 204 5819

Wij helpen u graag verder!